Accessoires

Zonwering dakkapel

Na de plaatsing van de dakkapel(len) beschikt u over een mooie ruime zolder. Om de zolder optimaal te kunnen benutten is in sommige gevallen zonwering noodzakelijk. Wij hebben de samenwerking gezocht met Suncircle, een Nederlands bedrijf wat gespecialiseerd is in rolluiken en screens. Zij produceren elektrisch bedienbare rolluiken en screens.

Bij zowel het screen als het rolluik krijgt u standaard een handzender geleverd waarmee u probleemloos uw screen of rolluik kunt bedienen.

 

Electrische rolluiken

Bent u op zoek naar zonwering voor uw dakkapel, dan kan een rolluik de juiste oplossing voor u zijn. Eigenschappen van een rolluik zijn:

  • Onwerend

  • Isolerend

  • Inbraak vertragend

  • Verminderd energiekosten

 

De elektrische rolluiken worden standaard met een motor geleverd, daardoor bent u verzekerd van een kwalitatief hoogwaardig rolluik. Bij het rolluik wordt een schakelaar of een handzender geleverd, net wat u wilt. Bij beide oplossingen kunt u met één druk op de knop het rolluik in de door u gewenste positie zetten.

Onze fabrikant heeft enkele slimme toepassingen verwerkt in het rolluik, waardoor het kwalitatief net even wat beter is dan een “standaard” rolluik. Zo staan nylon borstels in de geleiders garant voor geruisloos heen en weer gaan van het solide pantser en daarnaast zijn de veren waarmee de geïsoleerde lamellen naar boven worden getrokken en waarover het pantser zich oprolt, voorzien van een kunststof beschermlaag, resultaat minimale gebruikssporen in de loop der tijd.

Natuurlijk zijn de rolluiken in meerdere kleur samenstelling te leveren. Onze adviseurs informeren u graag hierover.

 

Screen

Klaassen Dakkapellen heeft gekozen om het ritsscreen te leveren van Suncircle. Dit screen heeft een aantal voordelen:

  • Windvast op iedere hoogte

  • Geen kier tussen de geleiders en het doek, dit voorkomt het klapperen van het doek.

 

Op het moment dat de ruimte waar het screen geplaatst wordt overdag veelvuldig gebruikt wordt en het niet wenselijk is om de ruimte te verduisteren, is een screen een goed alternatief. Een belangrijk voordeel van een screen ten opzichte van een rolluik is namelijk dat een screen wel licht door laat en er ook nog gewoon naar buiten gekeken kan worden.

Onze screens worden geleverd met een Somfy ® motor en handzender of wandschakelaar.

Onze adviseurs helpen u graag verder om de juiste kleuren voor het screen te kiezen.

 

VELUX® dakramen

Naast het plaatsen van dakkapellen, zijn wij ook zeer actief in het plaatsen en verplaatsen van dakramen. Vaak wordt naast een dakkapel ook gekozen om een dakraam te plaatsen. Onze dakramen zijn standaard van het merk VELUX.

Een VELUX dakraam staat garant voor kwaliteit. Wij kunnen VELUX dakramen in alle gewenste type leveren.

De types die het meest geplaatst worden door onze monteurs zijn de tuimelvensters type GGL en GGU. Daarnaast kiezen ook steeds meer klanten voor uitzet tuimelvensters type GPU, GPL en GHL.

Het verschil tussen een tuimelvenster of uitzet tuimelvenster is dat een tuimelvenster in het midden scharniert en een uitzet tuimelvenster ook bovenaan uit gezet wordt. Een uitzet tuimelvenster is iets duurder in aanschaf.

 

Kenmerken type GGU tuimelvenster

Scharniert in het midden 

Standaard voorzien van HR++ beglazing 

Geschikt voor dakhellingen tussen de 15° - 90° 

Kern van Noord-Europees en 100% PEFC gecertificeerd kwaliteitshout 

Onderhoudsarm, witte binnenzijde

 

Kenmerken type GGL tuimelvenster

Binnenzijde grenenhout 

Scharniert in het midden 

Standaard voorzien van HR++ beglazing 

Geschikt voor dakhellingen tussen de 15° - 90° 

Noord-Europees en 100% PEFC gecertificeerd kwaliteitshout 

 

Kenmerken type GPU uitzet tuimelvenster

Onbelemmerd uitzicht dankzij de scharnierpunten aan de bovenzijde en grote, traploze openingshoek van 45° ten opzichte van de dakhelling. 

Houten kern (100% PEFC gecertificeerd) met daaromheen een naadloze onderhoudsarme, wit afgelakte coating. 

Standaard voorzien van zelfreinigende HR++ veiligheidsbeglazing. 

Toe te passen bij dakhelling tussen de 15° - 55°. 

 

Kenmerken type GPL uitzet tuimelvenster

Onbelemmerd uitzicht dankzij de scharnierpunten aan de bovenzijde en grote openingshoek van 45° ten opzichte van de dakhelling. 

Grenenhouten dakraam (100% PEFC gecertificeerd), geïmpregneerd en voorzien van 2 lagen blanke lak. 

Standaard voorzien van zelfreinigende HR++ veiligheidsbeglazing. 

Toe te passen bij dakhellingen tussen de 15° - 55°. 

 

Kenmerken GHL uitzet tuimelvenster

Onbelemmerd uitzicht dankzij de scharnierpunten aan de bovenzijde. U kunt dit uitzettuimelvenster uitzetten in standen van 5°, 15° en 30° ten opzichte van de dakhelling. 

Grenenhouten dakraam (100% PEFC gecertificeerd), geïmpregneerd en voorzien van 2 lagen blanke lak. 

Kan 180° tuimelen en in deze stand vergrendeld worden om eenvoudig de buitenruit te reinigen. 

Toe te passen bij dakhellingen tussen de 15° - 55°. 

 

Accessoires VELUX dakramen

Natuurlijk kunnen wij ook alle denkbare accessoires leveren voor uw VELUX dakraam. Onze adviseurs helpen u hier graag verder mee. 

 

Inzet horren

Indien u een kunststof kozijn in uw dakkapel afneemt, kunt u optioneel kiezen voor een inzet hor. Onze inzet horren worden geproduceerd door Keje, een Nederlands bedrijf wat zich gespecialiseerd heeft in accessoires voor kunststof kozijnen.

De inzet hor kenmerkt zich door zijn gebruiksvriendelijkheid. Als de “insectentijd” aanbreekt is de hor eenvoudig in de sponning van het raam te klikken. Het raam is gewoon bruikbaar als de hor in het raam geplaatst is.

 

Roosters

Niets is fijner dan een ruimte te kunnen ventileren zonder dat ramen geopend hoeven te zijn. Voor dit doeleinde is een ventilatierooster ideaal. Klaassen Dakkapellen heeft gekozen voor de Ducoton 10 van Duco. Een kwaliteits ventilatierooster wat traploos verstelbaar is. Daarnaast is het een rooster wat eenvoudig te reinigen is, ook niet geheel onbelangrijk!