houten-dakkapel

Houten dakkapel

Een houten dakkapel vereist meer onderhoud dan een kunststof dakkapel. Toch wordt er nog regelmatig gekozen voor een houten dakkapel. Enkele redenen zijn dat een houten dakkapel in elke gewenste kleur te schilderen is en er meer mogelijkheden zijn qua details. Hierdoor is de stijl van de dakkapel beter af te stemmen op de stijl van de woning.

De houten kozijnen worden gemaakt van kwalitatief hoogwaardig meranti en zijn uitvoerbaar met zowel draairamen (buitendraaiend) als draaikiepramen (binnendraaiend). Een houten dakkapel wordt geleverd in de grondverf. Optioneel is het mogelijk deze vooraf in onze werkplaats door een vakschilder in de kleur naar keuze te  laten afschilderen.

In de kozijnen kan zowel HR++ glas als Triple glas (HR+++) worden toegepast.

Voor de buitenbekleding van de dakkapel kunt u kiezen voor W.B.P. multiplex garantieplaat of (Western) Red Cedar planken. Multiplex is een gladde plaat waarmee diverse uitstralingen gecreëerd kunnen worden. Red Cedar biedt de mogelijkheid een klassieke uitstraling te realiseren middels de boeiplanken in combinatie met rabatdelen voor de zijwanden. Red cedar kan zowel blank als in de grondverf geleverd worden.

Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.


Onderhoudstips houtendakkapel

Om zo lang mogelijk van je houten dakkapel te kunnen genieten, hebben wij een paar adviezen:

• Reinig de dakkapel jaarlijks met sop. Dit is gelijk een mooi moment om het houtwerk te controleren.

• Laat de dakkapel elke 3-5 jaar (afhankelijk van de weersomstandigheden) volledig opnieuw schilderen.