Verhoogde nok

Dit type dakkapel wordt geadviseerd als u een zolder heeft met een beperkte stahoogte. Door de nokverhoging kan uw zolder in plaats van bergplaats, gaan functioneren als volwaardige leefruimte. Termen die ook vaak worden gebruikt, zijn:

 • Verlegde nok

 • Dakopbouw

Een verhoogde nok kan zowel aan één als aan beide zijden, dit laatste noemt men een dubbele nokverhoging.

Op het gebied van beglazing, heeft Klaassen Dakkapellen gekozen om standaard met HR++ beglazing te werken. HR++ beglazing is in aanschafprijs niet veel duurder dan het normale dubbele glas, maar het rendement is vele malen hoger.

Bij dit type dakkapel kunt u uit twee opties kiezen om de afwatering te verzorgen. U kunt er voor kiezen om de goot aan voorzijde van de dakkapel zichtbaar te laten (bakgoot of mastgoot) of om deze goot weg te werken. Op deze laatste wijze krijgt u als het ware ook bij een schuine kap een boeiplank.

Alle materialen hebben het Komo keurmerk.

Let op, een verhoogde nok plaatsen wij alleen binnen een straal van 50 kilometer rondom Hulshorst!

 

 


 

Verhoogde nok hout

Redenen om voor dit type nokverhoging te kiezen:

 • Goedkoopste type verhoogde nok

 • Het houten kozijn heeft naar buiten draaiende ramen

 • De volledige dakkapel is overschilderbaar, handig als u besluit om het overige houtwerk van uw woning te voorzien van een nieuwe kleur

De volledige nokverhoging wordt in hout uitgevoerd. De kozijnen worden van kwalitatief hoogwaardig meranti vervaardigd en hebben standaard een draairaam. Optioneel kunt ook kiezen voor draaikiepramen. De zijwanden worden gemaakt van 15 mm W.B.P. multiplex garantieplaat. 

Dit type nokverhoging heeft wel enig onderhoud nodig. Wij adviseren om jaarlijks het houtwerk van de nokverhoging te reinigen met een sopje en tegelijkertijd het houtwerk te controleren. Afhankelijk van de weersomstandigheden adviseren wij om in keer in 4 a 6 jaar de dakkapel volledig opnieuw te schilderen.

Meer informatie

Verhoogde nok kunststof

Redenen om voor dit type nokverhoging te kiezen zijn:

 • Weinig onderhoud

 • Duurzame materialen

 • Kleuren zijn volledig naar wens uit te zoeken

Het kunststof kozijn wordt gefabriceerd door de firma Raamwerk. Dit is een Nederlands bedrijf wat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Raamwerk werkt met Gealan profielen, een hoogwaardig profiel. De door  Raamwerk geleverde kozijnen kenmerken zich door de zachte contouren, slank aanzicht en vanzelfsprekend een hoge isolatiewaarde.

De kozijnen worden uitgevoerd in kunststof, optioneel met houtnerf. Ook heeft u in het kozijn de keuze uit vlak of verdiept profiel. Standaard zijn de kozijnen voorzien van draaikiepramen en in meerdere kleursamenstellingen mogelijk.

De zijwanden en boeiplank worden uitgevoerd in kunststof. Klaassen Dakkapellen heeft er voor gekozen om met Trespa en Keralit te werken, beide de marktleiders in Nederland op het gebied van kunststof gevel beplating.

Indien u voor Trespa kiest, kiest u voor een kunststof bekleding van de zijwanden en boeiplank. Trespa is een gladde kunststof soort en is in vele kleuren leverbaar. 

Indien u voor Keralit kiest zijn de mogelijkheden legio. Keralit wordt in rabatdelen geleverd (schrootjes effect). Deze rabatdelen zijn leverbaar in drie type:

 • Sponningdeel 143 mm, dit type is het meest gang baar

 • Sponningdeel 190 mm, dit type kan door zijn strakke lijnen goed toegepast worden op een woning in een moderne strakke stijl

 • Potdeksel 177 mm, dit type is anders dan de andere 2. De planken worden gepotdekseld geleverd, dit wil zeggen dat de onderzijde van de ene plank de bovenzijde van de volgende plank overlapt.

Daarnaast is ook nog een keuze te maken in Keralit met een houtnerf of glad Keralit. Keralit is in veel kleuren leverbaar, maar niet alle combinaties zijn mogelijk. Onze adviseurs helpen u graag met het maken van de juiste keus.

Meer informatie