Dakkapel schuine kap

De voor- en nadelen van een dakkapel met een schuine kap:

 • Uit esthetisch oogpunt vaak een elegantere oplossing voor de woning

 • In een bosrijke omgeving zorgt een schuine kap voor minder problemen van het vallende blad dan een plat dak

 • Nadeel is dat voor dit type dakkapel altijd een vergunning aangevraagd moet worden

 • Meer ruimtewinst dan bij een dakkapel met plat dak. Let wel, deze winst wordt voornamelijk behaald in hoogte

Klaassen Dakkapellen plaatst regelmatig dakkapellen met een schuine kap. Vaak een mooie aanwinst die een woning echt kan aanvullen. 

Op het gebied van beglazing, heeft Klaassen Dakkapellen gekozen om standaard met HR++ beglazing te werken. HR++ beglazing is in aanschafprijs niet veel duurder dan het normale dubbele glas, maar het rendement is vele malen hoger.

Bij dit type dakkapel kunt u uit twee opties kiezen om de afwatering te verzorgen. U kunt er voor kiezen om de goot aan voorzijde van de dakkapel zichtbaar te laten (bakgoot of mastgoot) of om deze goot weg te werken. Bij deze laatste optie krijgt u als het ware ook bij een schuine kap een boeiplank.

Alle materialen hebben het Komo keurmerk.

 


 

Dakkapel schuine kap hout

Kunststof dakkapel met schuine kap, uitgevoerd met houten kozijnen.

Redenen om voor dit type dakkapel te kiezen:

 • Goedkoper dan een volledig kunststof dakkapel

 • Het kozijn heeft naar buiten draaiende ramen 

 • De kleur van het kozijn is overschilderbaar

Daarnaast is ook nog een keuze te maken in Keralit met een houtnerf of glad Keralit. Keralit is in veel kleuren leverbaar, maar niet alle combinaties zijn mogelijk. Onze adviseurs helpen u graag met het maken van de juiste keus.

 

Volledig in hout

Redenen om voor dit type dakkapel te kiezen:

 • Goedkoopste dakkapel met schuine kap

 • Het houten kozijn heeft naar buiten draaiende ramen

 • De volledige dakkapel is overschilderbaar, handig als u besluit om het overige houtwerk van uw woning te voorzien van een nieuwe kleur

De volledige dakkapel wordt in hout uitgevoerd. De kozijnen worden van kwalitatief hoogwaardig meranti vervaardigd en hebben standaard een draairaam. Optioneel kunt ook kiezen voor draaikiepramen. De zijwanden worden gemaakt van 15 mm W.B.P. multiplex garantieplaat. 

Dit type dakkapel heeft wel enig onderhoud nodig. Wij adviseren om de dakkapel jaarlijks te reinigen met sop en tegelijkertijd het houtwerk te controleren. Afhankelijk van de weersomstandigheden adviseren wij om elke 4 á 6 jaar de dakkapel volledig opnieuw te schilderen.

Meer informatie

Dakkapel schuine kap kunststof

Redenen om voor dit type dakkapel te kiezen:

 • Weinig onderhoud

 • Duurzame materialen

 • De kleuren zijn volledig naar wens uit te zoeken

Het kunststof kozijn wordt gefabriceerd door de firma Raamwerk. Dit is een Nederlands bedrijf dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Raamwerk werkt met Gealan profielen, een hoogwaardig profiel. De door Raamwerk geleverde kozijnen kenmerken zich door de zachte contouren, slank aanzicht en vanzelfsprekend een hoge isolatiewaarde.

De kozijnen worden uitgevoerd in kunststof, optioneel met houtnerf. Ook heeft u in het kozijn de keuze uit vlak of verdiept profiel. Standaard zijn de kozijnen voorzien van draaikiepramen en in meerdere kleursamenstellingen mogelijk.

De zijwanden en boeiplank worden uitgevoerd in kunststof. Klaassen Dakkapellen heeft ervoor gekozen om met Trespa en Keralit te werken, beide de marktleiders in Nederland op het gebied van kunststof gevel beplating.

Indien u voor Trespa kiest, kiest u voor een kunststof bekleding van de zijwanden en boeiplank. Trespa is een gladde kunststof soort en is in vele kleuren leverbaar. 

Indien u voor Keralit kiest, zijn de mogelijkheden legio. Keralit wordt in rabatdelen geleverd (schrootjes effect). Deze rabatdelen zijn leverbaar in drie typen:

 • Sponningdeel 143 mm, dit type is het meest gangbaar

 • Sponningdeel 190 mm, dit type kan door zijn strakke lijnen goed toegepast worden op een woning in een moderne strakke stijl

 • Potdeksel 177 mm, dit type is anders dan de andere twee types. De planken worden gepotdekseld geleverd, dit wil zeggen dat de onderzijde van de ene plank de bovenzijde van de volgende plank overlapt.

Meer informatie