Dakkapel plat dak

Een dakkapel met een plat dak is de meest geplaatste dakkapel.

Deze punten maken dit type dakkapel zo populair:

  • In de meeste gevallen vergunningsvrij
  • Veel ruimtewinst tegen een relatief lage prijs
  • Bijna elk dak is geschikt voor dit type dakkapel

Het platte dak van de dakkapel wordt op afschot geplaatst en bedekt met EPDM. Dit type dakbedekking staat bekend om zijn lange levensduur. EPDM is blijvend flexibel en van nature UV- en Ozonbestendig en daardoor uiterst duurzaam.

Daarnaast is het goed om te weten dat onze dakkapellen standaard uitgevoerd worden met HR++ beglazing en alle materialen voorzien zijn van het KOMO keurmerk.

Dakkapel met een plat dak - Kunststof 

Kunststof kozijnen worden standaard geleverd met naar binnen draaiende draaikiepramen en in de kleur wit of roomwit. Andere kleuren zijn tegen meerprijs leverbaar.

De buitenzijde van de dakkapel wordt bekleed met kunststof beplating. Klaassen Dakkapellen heeft er voor gekozen om met de merken Trespa en Keralit te werken, dit zijn de marktleiders op het gebied van kunststof gevelbeplating.

Trespa is een gladde kunststof plaat en is in tal van kleuren leverbaar.

Keralit is standaard voorzien van een houtnerfstructuur en de zijwanden worden in rabatdelen geleverd. Dit zorgt voor een klassieke uitstraling. De rabatdelen zijn leverbaar in drie types:

  • Sponningdelen 143 mm

Dit is het meest gangbare type en past op bijna

  • Sponningdelen 190 mm

Dit type kan door zijn strakke lijnen goed toegepast worden op een woning in een moderne, strakke stijl.

  • Potdekseldelen 177 mm

Dit type is anders dan de andere twee. De planken worden ‘gepotdekseld’ gemonteerd, dit wil zeggen dat de onderzijde van de ene plank, de bovenzijde van de volgende plank overlapt.

Onze adviseurs helpen u graag met het maken van de juiste keus.

Meer informatie

 

Dakkapel met plat dak - hout

Hoewel er tegenwoordig voornamelijk wordt gekozen voor een kunststof uitvoering, is er ook nog regelmatig vraag naar een dakkapel uitgevoerd in hout.

De kozijnen worden van kwalitatief hoogwaardig meranti gemaakt en kunnen geleverd worden met draairamen (buitendraaiend) of draaikiepramen (binnendraaiend).

Voor de bekleding van de zijwanden en het boeideel heeft u de keus tussen 15 mm W.B.P. Multiplex garantieplaat of Red cedar. 

Een dakkapel uitgevoerd in hout is duurder dan een dakkapel met een kunststof kozijn en vereist meer onderhoud. Wij adviseren om de dakkapel jaarlijks te reinigen met sop en tegelijkertijd het houtwerk te controleren. Afhankelijk van de weersomstandigheden adviseren wij om elke 3 á 5 jaar de dakkapel volledig opnieuw te schilderen.

Meer informatie