Dakkapel plat dak

Een dakkapel met een plat dak is de door ons meest geplaatste dakkapel. De redenen waarom dit type dakkapel zo geliefd is, zijn;

 • In sommige gevallen is dit type vergunningsvrij

 • De ruimtewinst in verhouding tot investering is het grootst

 • Dit type dakkapel is op de meeste daken plaatsbaar

Veel gehoord nadeel is dat een plat dak sneller tot lekkage kan leiden. Dit is niet waar. De platte daken worden altijd op afschot geplaatst, zodat het water eenvoudig de juiste weg kan vinden. Klaassen Dakkapellen werkt met tweesoorten dakbedekking:

 • Bitumen. Dit is de variant waar wij standaard mee werken. Een duurzame dakbedekking met een garantie van 10 jaar

 • EPDM. Dit type dakbedekking kent een langere levensduur, maar is in aanschaf duurder. De garantie is 15 jaar

Daarnaast is het goed om te weten dat in al onze dakkapellen gewerkt wordt met HR++ beglazing. Alle materialen hebben het Komo keurmerk.

 


 

Dakkapel met plat dak Kunststof 

De zijwanden worden uitgevoerd in kunststof. Klaassen Dakkapellen heeft er voor gekozen om met Trespa en Keralit te werken, de marktleiders in Nederland op het gebied van kunststof gevel beplating.

Indien u voor Trespa kiest, kiest u voor een gladde kunststof bekleding van de dakkapel. Trespa is in vele kleuren leverbaar. Onze adviseurs helpen u graag met het maken van de juiste keus.

Indien u voor Keralit kiest, zijn de mogelijkheden legio. Keralit wordt in rabatdelen geleverd (schrootjes effect). Deze rabatdelen zijn leverbaar in drie types:

 • Sponningdeel 143 mm, dit type is het meest gangbaar

 • Sponningdeel 190 mm, dit type kan door zijn strakke lijnen goed toegepast  worden op een woning in een moderne, strakke stijl

 • Potdeksel 177 mm, dit type is anders dan de andere twee. De planken worden ‘gepotdekseld’ geleverd, dit wil zeggen dat de onderzijde van de ene plank, de bovenzijde van de volgende plank overlapt.

Meer informatie

Dakkapel met plat dak hout

De voordelen van een houten dakkapel;

 • Goedkoopste type dakkapel

 • Het houten kozijn heeft naar buiten draaiende
  of naar binnen draaiende ramen
  (bij een draaikiepraam).

 • De volledige dakkapel is overschilderbaar,
  handig als u besluit om het  
  overige houtwerk van uw woning
  de voorzien van een nieuwe kleur.

De volledige dakkapel wordt in hout uitgevoerd. De kozijnen worden van kwalitatief hoogwaardig meranti vervaardigd en hebben standaard een draairaam. Optioneel kunt u ook kiezen voor draaikiepramen. De zijwanden en boeiplank worden gemaakt van 15 mm W.B.P. multiplex garantieplaat of western red cedar. 

Dit type dakkapel heeft wel enig onderhoud nodig. Wij adviseren om de dakkapel jaarlijks te reinigen met sop en tegelijkertijd het houtwerk te controleren. Afhankelijk van de weersomstandigheden adviseren wij
om elke 3 á 5 jaar de dakkapel volledig opnieuw te schilderen.

Meer informatie